Jak poznám, že jsem těhotná ještě před testem

Otázka

Dá se nějak poznat, že jsem těhotná i bez testu? Četla jsem, že se někdy těhotná žena může na začátku i menstruovat, takže to, že jsem „to dostala“ nemusí být spolehlivý důkaz, že nejsem těhotná.

Dá se to poznat i jinak?

Vyřešeno
, Katka 4 roky 1 Odpověď 638 zobrazení 0

Odpověď ( 1 )

  1. Bc. Zuzana Vlčková
    0

    Poměrně spolehlivou metodou, jak poznat, že jste těhotná, je těhotenský test. Ten si koupíte v každé lékárně, nebo ve většině drogérii, v supermarketech či na internetu. Stojí jen pár desítek korun a jsou poměrně spolehlivé – i když je pravda, že nedokáží zcela přesně detekovat těhotenství krátce po početí. Potřebují odstup minimálně několik dní.

    To co píšete v dotazu je částečně pravda. U některých žen se po zahájení těhotenství může objevit jakási „nepravá“ menstruace, která se může opakovat i v dalších měsících těhotenství. Takže to pak může vypadat, že má žena slabší menstruaci, i když už je těhotná.

    Již krátce po začátku těhotenství, v těle ženy začne probíhat řada změn. Je to ale hodně individuální. U každé ženy se to může projevovat jinak.

    Velmi běžným příznakem těhotenství je zvětšování prsou. Již pár dní po početí se mohou začít prsa zvětšovat a dochází k tvrdnutí bradavek.

    To co se nejčastěji spojuje s první fází těhotenství – ranní nevolnosti – se u většiny žen objevuje v prvním trimestru. Udává se, že až 80% žen při těhotenství je zažívá. Ale často až spíše až po několika týdnech od začátku těhotenství. Některé ženy ale pociťují ranní nevolnosti už po pár dnech.

    Se začátkem těhotenství (nebo i jeho průběhem) je spojena zvýšená míra únavy. I to se může objevit již po pár dnech od početí.

    Projevy začínajícího těhotenství mohou být různé. Někdo by to popsal jako špatnou náladu, jiný zase jako zamilovanost. U někoho to vypadá jako nějaký lehčí nemoc. Je to různé. Dochází k různým změnám, ale ty jsou zpravidla velmi snadno zaměnitelné s něčím jiným.

    Jednotlivé příznaky samy o sobě nic neřeknou. Jejich kombinace už může něco signalizovat. Průkazné to ale není.

    Proto je asi nejspolehlivější nespoléhat na to, že to na sobě vypozorujete, ale koupit si test. Pak máte poměrně velkou jistotu.

    Nejlepší odpověď

Přidejte odpověď