Odpověď ( 1 )

  1. Mgr. Hana Nejedlá
    0

    To jestli máte/nemáte nárok na nemocenské dávky během pracovní neschopnosti se odvíjí od toho, zda za vás zaměstnavatel platí nemocenské pojištění. Pokud ano, je nárok na nemocenské dávky. Pokud ne, nárok není.

    Zaměstnavatel má povinnost platit za vás nemocenské pojištění (a také zdravotní, důchodové pojištění atp.) v případě, že váš příjem (hrubá mzda) z DPP (dohoda o provedení práce) přesahuje 10000 Kč v konkrétním měsíci

    Trochu mě zaráží, že píšete, že pracujete každý den a máte „jen“ DPP. U dohody o provedení práce je totiž limit maximálně 300 hodin ročně pro jednoho zaměstnavatele. Vámi popisovaná práce odpovídá spíše dohodě o pracovní činnosti (DPČ).

    V dotazu píšete, že máte čistý příjem cca 8 – 10 tisíc korun. O tom, jestli za vás zaměstnavatel platí povinné odvody, ale rozhoduje hrubá mzda. Pokud je hrubá mzda více než 10000 Kč v konkrétním měsíci, pak je za daný měsíc odvedeno i sociální a zdravotní pojištění (a tedy i nemocenské). Tj. je možné, že to můžete mít v každém měsíci jinak.

    Pokud byste onemocněla a byla současně účastníkem nemocenského pojištění (zaměstnavatel by ho za vás odváděl), pak i při práci na DPP můžete mít nárok na placenou neschopenku.

    Je zde jeden rozdíl oproti klasickým zaměstnancům. Ti mají nárok na nemocenské dávky, i když onemocní až po skončení pracovního poměru. Po skončení zaměstnání je zde tzv. „ochranná doba“ která je 7 dní. Při práci na dohodu ale žádná ochranná doba není.

    Nejlepší odpověď

Přidejte odpověď